Let op! Birgit Smit | visual storytelling is nu Lumiworks!
Ga naar www.lumiworks.nl

 

Graphic recording - visuele samenvatting

Live graphic recording is uiterst intensief. Dat is de reden dat ik deze opdrachten beperkt kan aannemen.
Neem daarom ruim op tijd contact op via info@birgitsmit.com of 0629350848 voor beschikbaarheid.

Tijdens bijeenkomsten teken en schrijf ik wat ik hoor en ervaar. Ik luister gericht naar de inhoud. Tegelijkertijd filter, structureer en vertaal ik dit getekend naar groot formaat papier of digitaal (zowel op locatie als op afstand). Het gaat daarbij niet om een 'mooi' plaatje, maar of de tekening mensen helpt om te begrijpen, herinneren en delen.

Dit heet graphic recording, ook wel een visuele samenvatting, visueel verslag, live scribing of visual reporting genoemd.

Een visuele samenvatting is een laagdrempelige reminder

Hoogtepunten, inzichten en energie komen samen in één grote tekening en versterken de impact van de meeting op de dag zelf en nog lang daarna. De tekening kan gebruikt worden om het geheugen op te frissen, de inhoud van een meeting te delen met collega’s, als aftrap van een opvolgende sessie of bijvoorbeeld om op te hangen in het kantoor om mensen te herinneren aan de dag of inhoud. Ook is het gebruikelijk dat delen van de tekening terugkomen in documenten, nieuwsbrieven of overzichten.

'Your dedicated listener'

Als buitenstaander is het voor mij makkelijker om keuzes te maken wat ik wel en niet meeneem in een tekening. Maar die keuzes zijn niet willekeurig. Op basis van een intakegesprek bespreken we de uitgangspunten uitvoerig zodat ik weet met welke oren ik moet luisteren. Dit is voor elke situatie weer anders.

Ook kun je in dit gesprek al je wensen kenbaar maken zodat ik deze kan meenemen en we op de meest prettige manier kunnen samenwerken.

graphic recording live geprojecteerd op groot scherm, birgit smit
graphic recording op raam, birgit smit, visuele samenvatting, visual report
live graphic recording, visuele samenvatting medisch congres, birgit smit
live graphic recording, visuele samenvatting legal congres, birgit smit

We have worked with Birgit over 2 days for our strategy launch and leadership team building days. It was an absolute pleasure to work with her. We only needed 2 quick phone calls to prepare for our event and afterwards she came and blew us away with her talent. Besides her creative and accurate visual representation of complex business conversations, she is an exceptional listener and manages to present key information in a visually exciting and fun way! A much better option for companies who want to create experiences that matter for their teams and really offer them something tangible to remember rather than the usual boring meeting minutes! Thank you Birgit for your skills, support and artistic talent.

Anna-Maria, Strategic & business development executive