Welk verhaal vertel jij?

Laat zien in tekeningen wat je missie, visie, why of historie is. Of verras met een visuele pitch, presentatie of document die de kern van je verhaal daadwerkelijk vat.
Van informatie naar een visueel verhaal, dat is het doel. Want dat is wat mensen raakt én bijblijft.

VisualStoryPoster
Een visuele praatplaat, template of roadmap zegt zoveel meer dan een praatje of lap tekst. Het geeft in 1 oogopslag de kern weer en laat zien wat je bedoelt. Het is zoveel makkelijker om je punt te maken of iets duidelijk uit te leggen als je er een visual bij gebruikt. Mensen begrijpen, onthouden en delen de informatie sneller en effectiever.

Om tot de visual te komen is al een proces op zich. Het dwingt je om echt even stil te staan op wat het nou exact is wat je wil overbrengen.
VisualStoryVideo
Een getekende video (ook wel whiteboard animation of explainer video genoemd) is onweerstaanbaar om te volgen. Je hoort de voice over en ziet het verhaal ontstaan. Een ontzettend effectieve manier om je boodschap tussen de oren te krijgen.

Want niet alleen kun je heel kernachtig je belangrijkste punten laten horen, je geeft er ook meteen een beeld bij dat iedereen deelt en onthoudt. Kort, toegankelijk en aansprekend.
VisualStoryBook
In een tijd waarin bijna alles wel digitaal lijkt te zijn, is iets tastbaars ook wel eens fijn. Als aanvulling op de VisualStoryVideo, bied ik nu ook de mogelijkheid om de video om te zetten in een zakelijk prentenboek.

Een prachtig cadeau voor (nieuwe) werknemers. Bijvoorbeeld om te vertellen hoe de organisatie is ontstaan, of wat er aan de visie en waarden van het bedrijf ten grondslag liggen.

Showreel VisualStoryVideo

Zo gaat een studio-project

We starten met de 3 kernvragen:

  • voor wie?
  • waar staan we nu?
  • waar gaan we heen?

Weten waarom je bezig bent, dat is bepalend.
Ik ben jouw gids en  loods je door het proces. We doen wat nodig is om van informatie tot een verhaal te komen. Met de botte bijl, door diep te graven of juist hoog over. Ik vraag, luister en samen doorgronden we de situatie.

We gaan op zoek naar het echte verhaal dat je wilt vertellen. Uit welke elementen bestaat het, waar ligt de focus op en in welke vorm kunnen we het gieten om de boodschap het meest tot zijn recht te laten komen?
Het is een kwestie van keuzes maken, bouwen en schaven totdat we de juiste structuur en opbouw vinden.

Met een helder verhaal kan het visualiseren beginnen. Hoe kunnen we middels de tekeningen een wereld creëren waarmee de boodschap overkomt en bijblijft?
Ik luister naar je, blijf vragen stellen, tap in op mijn verbeeldingsvermogen en puzzel net zo lang tot ik het voor me zie.  De schets deel ik met je en samen werken we toe naar het eindproduct. Van video, verhalenboek, tot templates of zelfs animated gifs.

Het is fijn samenwerken en snel schakelen met Birgit. Ze heeft in zeer korte tijd een heel duidelijke en aansprekende videoscribe voor ons gemaakt. We zijn erg blij met het resultaat, ik beveel Birgit van harte aan!

Leontien, Communicatiespecialist