Open training

Elke 2 maanden organiseer ik een training op open inschrijving. Iedereen is hier welkom. Ik geef deze training op de Comice, een prachtige landelijke locatie op een perenboomgaard waar je je snel thuis zal voelen! Verwacht een ontspannen en inspannende dag tegelijk. We gaan een hoop doen, maar ook niet te moeilijk doen. De bedoeling is dat je vertrekt met een goede basis, en een flink stuk zelfvertrouwen in visueel werken. Doe je mee?

Info open training

Incompany training

Teambuilding is belangrijk. In de incompany VisualStorytraining leer je niet alleen een nieuwe nuttige vaardigheid, maar leer je elkaar in het proces ook beter kennen. Er ontstaan goede gesprekken aan de hand van de tekeningen en de complimenten vliegen over en weer. Doel is om in een ontspannen setting, op een laagdrempelige manier inhoudelijke zaken eens op een andere, visuele manier te benaderen. Op maat gesneden voor de groep en het te bereiken doel.

Info incompany training

"Jij doet dat zo mooi en duidelijk, dat zou ik nooit kunnen."

Deze opmerking krijg ik vrijwel iedere keer als ik ergens op mijn grote tekenmuur aan het werk ben. Ik ben het daar niet mee eens. Want iedereen kan leren om visueel te communiceren.

Een paar jaar geleden ben ik daarom begonnen met het geven van trainingen. Om meer mensen kennis te laten maken met visueel werken zodat zij zich bewust zijn van het potentieel en daar hun voordeel mee kunnen doen.

De essentie van visueel werken

Jarenlang heb ik tijdens trainingen steeds nieuwe dingen uitgeprobeerd om te ontdekken wat mensen nodig hebben om deze vaardigheid te beheersen. De inhoud van de training is als het ware de essentie. Het bevat alle cruciale elementen die van belang zijn bij visueel werken, zoals stiftbeheersing, lijnen, iconen, figuren, letters, kleur, typografie, luisteren en lay-out. Alles is op logische wijze verbonden met elkaar. Dit maakt het laagdrempelig en geschikt voor iedereen, ongeacht achtergrond.

De gestructureerde aanpak zorgt ervoor dat mensen ook na de training eenvoudig in kunnen tappen op hun nieuwe kennis en het makkelijker kunnen delen met anderen.

Tijdens de training doorlopen we de belangrijkste uitgangspunten in een workshop-achtige setting. Doen is belangrijk. Op deze manier krijgen deelnemers een goede indruk van waar hun aandacht naar uit moet gaan, maar ook waar zich de grootste valkuilen bevinden.

Dé basis voor visualisatie

De VisualStoryTraining is een uitstekende basis voor visualisatie. Na het beheersen van de basiselementen, kun je verder met specifieke toepassing. Zoals graphic recording, presentatie, storytelling, facilitatie, coaching, educatie of zelfs videoscribing.                   

Hoe dan ook, het gaat je aan het denken zetten over de manier waarop je werkt én communiceert.

In 1 dag krijg je de smaak voor visueel werken te pakken zodat je voortaan in elke situatie met plezier en zelfvertrouwen voor de flip-over of groter papier staat. In de ochtend werken we aan de belangrijkste uitgangspunten, de middag staat in het teken van het toepassen daarvan. Je vertrekt met een flinke dosis inspiratie én de juiste set stiften, dus je kunt meteen aan de slag!

workshop visualstorytraining groep zakelijk leren tekenen
zakelijk leren tekenen birgit smit

Het is een kwestie van DOEN!

Doe mee met een van de open trainingen of vraag een in-company training aan die we samen toespitsen op de behoefte van het team of de groep. Dagdeeltrainingen of inspiratiesessie zijn ook mogelijk. Vraag een offerte aan via info@birgitsmit.com.

Nee, je hoeft echt niet te kunnen tekenen om mee te doen! Laat jezelf verrassen en ik neem je er in mee. Deze training is nuttig voor iedereen die informatie beter wil herinneren, delen of begrijpen, op een visuele manier.

De toepassing van die nieuwe kennis bepaal je zelf.  De een gebruikt het voor presentaties, de ander maakt praatplaten en een ander doet het om sneller en gemakkelijker met groepen mensen te kunnen samenwerken.

Denken met je handen is ongelooflijk effectief! Mijn marker kit van Neuland is daar de perfecte startersset voor. Dit is de set die deelnemer van de open workshop ontvangen.

De inhoud: Outliner (BigOne, 2x No.One wedge nib, No.One round nib, FineOne, RefillOne), 7 x No.One wedge nib (200, 301, 401, 501, 703, 801, 600), Artmarker (101) & Pen pouch XL.

Deze markers zijn navulbaar, op waterbasis, en de nibs zijn vervangbaar.

Ervaringen

Birgit heeft voor onze organisatie een workshop 'Plannen en ideeën visualiseren' verzorgd. Dankzij haar creatieve talent en prettige begeleiding was dit een hele geslaagde avond/middag waar veel collega's geïnspireerd raakten. In de daaropvolgende weken zijn de technieken en tools (o.a. een set mooie stiften) die Birgit ons meegaf al veelvuldig door collega's ingezet. Een aanrader!

Jamie, Strategisch adviseur

Het daadwerkelijk toepassen van de lessen uit Birgit’s haar workshop zijn een verademing voor bedrijfsbijeenkomsten. Het gebruik van visueel notuleren tijdens meetings dwingt om beter te prioriteren, beter te luisteren en hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Daarnaast is de workshop een mooie onderbreking van de vaak lange bedrijfsbijeenkomsten: Geen Powerpoint, wel to-the-point

Pieter, Marketing lead

Wij hebben Birgit gevraagd om ons te helpen om onze eigen verbeeldingskracht te ontdekken en dat is meer dan gelukt! Binnen 15 minuten stonden wij (7 adviseurs) allemaal met stiften in onze hand en aan het einde van de workshop was iedereen in staat om een flap-over te kunnen vullen met getekend beeld en hier een toelichting op te geven.

Birgit brengt enthousiasme en een zorgvuldig opgezet programma, waarbij het onmogelijk is om niet enthousiast te raken. Een aanrader voor iedereen die graag geïnspireerd wil worden in nieuwe vaardigheden om je procesrol als adviseur op een andere manier te ontwikkelen.

 

Margret, Locatiemanager

Birgit Smit is gepassioneerd “visualisator”. De workshop Flip-over tekenen die ik bij haar volgde was goed voorbereid en omvatte in één middag de essentie van het maken van een goede flip-over. Achteraf kregen we een compacte ‘hand-out’ mee met daarin de belangrijkste symbolen en tips. Echt een leuke workshop en een must voor een ieder die beter visueel wil communiceren!

Fulco, Project Coaching, procesmanagement & projectbeheersing

In een twee uur durende workshop tot de kern van visualisaties komen en je voldoende handvatten geven om daarmee verder te gaan. Ga er maar aan staan. De workshop is een aanrader voor iedereen (projectteams/beleidsafdelingen/enz.) die meer met beeldtaal wil doen, onder vakkundige, enthousiasmerende leiding van Birgit.

Michelle, Beleidsmedewerker

 

 

De flip-over workshop is een echte aanrader! Compact, motiverend en inspirerend. En als je denkt 'dat kan ik nooit!' dan lukt het toch! Veel oefeningen en handige tips. Na afloop krijg je prachtige stiften mee naar huis om na de workshop eindeloos door te blijven oefenen.

Marjan, Adviseur

Op 7 juli heb ik een flipover workshop gevolgd bij Birgit Smit. De workshop werd gehouden in Dq Comice in Harmelen. Een prachtige rustige lokatie in Harmelen. Gedurende de hele dag heeft Birgit ons meegenomen in het visueel weergeven woorden. Lekker speels en ongedwongen bezig zijn met stiften en een vel papier in een ongedwongen en leuke sfeer. Birgit liet mij inzien dat niet alles perfect hoeft. Een mooie eyeopener voor mij. Birgit weet waar ze het over heeft en mooi dat zij een aantal jaren geleden haar hart heeft gevolgd en nu haar kennis kan overdragen. Het is zeker de moeite waard om deze workshop te volgen om nog duidelijker je boodschap over te brengen. Voor mij smaakt het in ieder geval naar meer en ga dan ook lekker aan de slag om te oefenen met de simpele basistechnieken! Thanx Birgit!

Ben, Trainer & coach