Incompany VisualStoryTraining

Zakelijk tekenen is een ontzettend handige, maar ook leuke skill. En juist omdat teams nu zo lang op afstand met elkaar gewerkt hebben, is het extra belangrijk om iets samen te doen. De incompany VisualStoryTraining combineert het leren van een handige skill met het werken aan een gezamenlijk doel. 

Leer visueel en dus effectiever communiceren!

Visueel kunnen communiceren is echt een vaardigheid van deze tijd. Mensen zijn steeds sneller afgeleid, hebben veel en complexe zaken op hun bord. Je wil het de ontvanger makkelijk maken om te snappen wat jij bedoelt en ervoor te zorgen dat de informatie bijblijft. Met alleen praten en schrijven lukt dat tegenwoordig niet meer. Je moet het laten zien!

In de VisualStoryTraining gaan we aan de slag met eenvoudige lijnen. We doorlopen de belangrijkste uitgangspunten op een manier die voor iedereen te doen is. Je hoeft niets van creativiteit in je te hebben. Dit is functioneel tekenen: een extra manier van uitdrukken om visueel te kunnen communiceren.

FAQ

Op dit moment kunnen er weer incompany trainingen ingepland worden. Groepsgrootte is afhankelijk van de ruimte. Neem contact op voor beschikbaarheid.

Een volledige training duurt 6 uur, van 10 tot 16.30 (met pauze). Kortere trainingen (workshops) zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld een dagdeel (3 uur), of zelfs een inspiratiesessie van 1,5 uur.

De open trainingen vinden plaats bij de Comice in Harmelen. Kleine groepen zijn hier ook welkom (op dit moment maximaal 9 deelnemers).

Incompany trainingen kunnen op locatie verzorgd worden, mits de ruimte geschikt is: voldoende ruimte waarbij deelnemers solo of in duo's aan een flip-over, tafel  of aan de muur kunnen werken terwijl zij voldoende zicht op de trainer hebben. Zorg voor voldoende flip-over papier. Voor een dagdeel: 8 vellen per persoon, voor een dag: 12 vellen per persoon).

Ik hanteer normaal gesproken een minimum van 6 personen en maximum van 25 personen. I.v.m. Covid19 is de maximale groepsgrootte sterk afhankelijk van de ruimte, maar ook daar zit een limiet aan. Om afstand te houden én zicht te hebben op de trainer is de maximale groepsgrootte nu 10 personen (mits voldoende m2). Incompany is het ook mogelijk om 2 groepen op 1 dag te trainen door 2 sessies (ochtend en middag) aan te bieden.

Tijdens de telefonische intake bespreken we jullie achtergrond en verwachtingen. Ik pas de training aan op jullie wensen. Ook is het mogelijk om binnen een bepaald thema of naar een specifiek eindproduct toe te werken, waardoor er ook een stukje teambuilding ontstaat.

De prijs per persoon is afhankelijk van de grootte van de groep. Hoe groter de groep, hoe lager de per-persoonprijs, aangezien deelnemers in kleine groepen op meer individuele begeleiding kunnen rekenen.

Vraag een algemene offerte op via info@birgitsmit.com om een indruk te krijgen van de prijzen.

Heb je al een datum op het oog, vraag dan een specifieke offerte aan en vermeld datum, duur (dag, dagdeel, inspiratie), (verwacht) aantal deelnemers en locatie.
Een basic kit met Neuland markers is inbegrepen voor elke deelnemer. Upgrade naar meer uitgebreide kit is mogelijk, en ook de kleuren van de markers kunnen aangepast worden (bijvoorbeeld in de huisstijlkleuren van de organisatie).

incompany workshop training zakelijk tekenen birgit smit
incompany workshop training zakelijk tekenen birgit smit
incompany workshop training zakelijk tekenen birgit smit
incompany workshop training zakelijk tekenen birgit smit

Team training

Het leuke van deze training in teamverband, is dat iedereen dezelfde basis meekrijgt. Dus wanneer iemand het vervolgens in het werk gaat toepassen, is dat eigenlijk heel gewoon en is de kans dat deze werkwijze op heel het kantoor wordt geadopteerd, veel groter.

Team building

Naast het onder de knie krijgen van de basis van visueel werken, leren we elkaar ondertussen ook beter kennen, door het werk te delen en te reflecteren op hoe het tot stand kwam. We sluiten de dag af met een opdracht die past bij het team, waarin alle nieuwe kennis en vaardigheid samenkomt. Dat kan individueel, in duo’s of in groepjes. Bijvoorbeeld een gezamenlijke roadmap, een verbeelding van de kernpunten van de organisatie of een metafoor van de cultuur van de afdeling. Het gaat daarbij natuurlijk niet alleen om het eindresultaat (de tekening) maar ook vooral om de inhoudelijke gesprekken die daardoor aangezwengeld worden. Het praat nou eenmaal veel makkelijker als je kan zien hoe de ander het voor zich ziet!

Zin in een teamuitje waar iedereen met een goed gevoel vandaan komt? Neem contact op voor de mogelijkheden via info@birgitsmit.com.

Incompany workshop visualstorytraining zakelijk tekenen

Ervaringen

Birgit heeft voor onze organisatie een workshop 'Plannen en ideeën visualiseren' verzorgd. Dankzij haar creatieve talent en prettige begeleiding was dit een hele geslaagde avond/middag waar veel collega's geïnspireerd raakten. In de daaropvolgende weken zijn de technieken en tools (o.a. een set mooie stiften) die Birgit ons meegaf al veelvuldig door collega's ingezet. Een aanrader!

Jamie, Strategisch adviseur

Wij hebben Birgit gevraagd om ons te helpen om onze eigen verbeeldingskracht te ontdekken en dat is meer dan gelukt! Binnen 15 minuten stonden wij (7 adviseurs) allemaal met stiften in onze hand en aan het einde van de workshop was iedereen in staat om een flap-over te kunnen vullen met getekend beeld en hier een toelichting op te geven.

Birgit brengt enthousiasme en een zorgvuldig opgezet programma, waarbij het onmogelijk is om niet enthousiast te raken. Een aanrader voor iedereen die graag geïnspireerd wil worden in nieuwe vaardigheden om je procesrol als adviseur op een andere manier te ontwikkelen.

Margret, Locatiemanager

In een twee uur durende workshop tot de kern van visualisaties komen en je voldoende handvatten geven om daarmee verder te gaan. Ga er maar aan staan. De workshop is een aanrader voor iedereen (projectteams/beleidsafdelingen/enz.) die meer met beeldtaal wil doen, onder vakkundige, enthousiasmerende leiding van Birgit.

Michelle, Beleidsmedewerker