Open VisualStoryTraining

Je merkt steeds vaker dat praten en schrijven niet meer toereikend zijn om echt uit te drukken wat je bedoelt. Mensen hebben steeds minder tijd en aandacht en dat betekent dat jouw boodschap zo helder en krachtig mogelijk moet zijn. Visueel kunnen werken, ook wel zakelijk tekenen genoemd, geeft je een extra manier van uitdrukken. Zo zet je je geschreven en gesproken woorden kracht bij.

Leer visueel communiceren

In de VisualStoryTraining leer je werken met eenvoudige lijnen. We doorlopen de belangrijkste uitgangspunten zodat je een stevige basis krijgt. Je hoeft echt niet creatief te zijn! Dit is functioneel tekenen. Je gebruikt de lijnen om visueel te kunnen communiceren zodat jij straks je eigen roadmap, praatplaat of visual kan maken.

We gaan van het visuele alfabet tot het trainen van de luisterspieren en alles daartussenin. Voor je het weet maak je dingen die je niet voor mogelijk had gehouden. Vooruitgang maak je hoe dan ook. Dit is een workshop waarbij je echt aan de slag gaat en die je aan het denken zet. Want de enige manier om dit te leren, is door het te doen :) Gun jezelf deze nieuwe skill!

Doe je mee? Check de data of vorm zelf een groep en vraag een datum aan.

workshop visualstorytraining zakelijk tekenen birgit smit

Data

Nog 6 van de 9 plekken beschikbaar.

Datum: vrijdag 18 februari 2022
Locatie: de Comice, Harmelen
Prijs: Eur 275 ex. btw
Tijd: 10-16.30

Inclusief:
Neuland materialenset (t.w.v. E35)
• Hand-outs trainingsmateriaal
• Heerlijke boerenlunch met lokale producten

Geef je op via info@birgitsmit.com

Nog 9 van de 9 plekken beschikbaar.

Datum: vrijdag 22 april 2022
Locatie: de Comice, Harmelen
Prijs: Eur 275 ex. btw
Tijd: 10-16.30

Inclusief:
Neuland materialenset (t.w.v. E35)
• Hand-outs trainingsmateriaal
• Heerlijke boerenlunch met lokale producten

Geef je op via info@birgitsmit.com

Nog 9 van de 9 plekken beschikbaar.

Datum: vrijdag 24 juni 2022
Locatie: de Comice, Harmelen
Prijs: Eur 275 ex. btw
Tijd: 10-16.30

Inclusief:
Neuland materialenset (t.w.v. E35)
• Hand-outs trainingsmateriaal
• Heerlijke boerenlunch met lokale producten

Geef je op via info@birgitsmit.com

FAQ

Deze training is nuttig voor iedereen die te maken heeft met informatie begrijpen, onthouden of delen. Je hebt geen specifieke kennis of achtergrond nodig en kan volledig blanco binnenwandelen. Ook als je denkt dat je geen greintje creativiteit bezit. Iedereen is welkom!

Je ontdekt stapsgewijs wat de elementen van visueel werken zijn en hoe je ze kunt toepassen. Je ervaart dat je met simpele lijnen krachtige tekeningen kunt maken. Ook zal je merken dat je op een andere manier naar informatie gaat kijken. Dat de manier waarop je informatie brengt, impact heeft. Daarnaast besteden we ook aandacht aan luisteren, hoe je informatie ontvangt en gericht kunt filteren. Door al deze onderdelen te doorlopen en tegelijkertijd toe te passen, doe je in korte tijd heel praktische ervaring op.

Je hebt de hele dag toegang tot koffie, thee, sap en snacks. In de middag staat er een heerlijke boerenlunch voor je klaar. Mocht je een bepaalde voorkeur of voedselallergie hebben, dan houden we daar uiteraard rekening mee.

Je ontvangt een uitgebreide set van professionele markers en andere benodigdheden ter waarde van 35 Euro.

De informatie die gedurende de dag voorbij komt, vind je terug in een compacte hand-out. Alle tekeningen die je maakt, en eventueel overgebleven vellen op je flip-chartblok, mag je allemaal mee naar huis nemen.

De Comice is met de auto via de afrit Harmelen op de A12 zeer goed te bereiken vanuit alle richtingen.

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

Er is een bushalte op loopafstand. Vanaf Utrecht Centraal gaat bus 102 (30 minuten), vanaf Woerden Station gaat bus 102 (11 minuten).

Na bevestiging via e-mail is deelname vastgelegd.

- Tot 21 dagen voor de uitvoeringsdatum, kan de deelname kosteloos geannuleerd worden.
- Bij annulering minder dan 21 dagen voor uitvoeringsdatum, wordt 25% van het totaalbedrag gefactureerd.
- Bij annulering minder dan 7 dagen voor uitvoeringsdatum, wordt 50% van het totaalbedrag gefactureerd.
- Bij annulering minder dan 48 uur voor uitvoeringsdatum, wordt 75% van het totaalbedrag gefactureerd.
- Ongeveer 2 weken van tevoren is duidelijk of er voldoende deelnemers zijn om de training door te laten gaan. Je ontvangt dan de intake en details voor deelname.
- Factuur wordt na afloop verstuurd en dient binnen 2 weken voldaan te worden.
- Birgit Smit | Visual Storytelling behoudt zicht het recht voor om de opdracht op elk moment te annuleren in het geval van ernstige gezondheidsklachten of voorvallen buiten mijn controle die de opdracht onuitvoerbaar maken. Passende oplossing in overleg.

workshop training zakelijk tekenen birgit smit
workshop training zakelijk tekenen birgit smit

Ervaringen

Birgit Smit is gepassioneerd “visualisator”. De workshop Flip-over tekenen die ik bij haar volgde was goed voorbereid en omvatte in één middag de essentie van het maken van een goede flip-over. Achteraf kregen we een compacte ‘hand-out’ mee met daarin de belangrijkste symbolen en tips. Echt een leuke workshop en een must voor een ieder die beter visueel wil communiceren!

Fulco, Project Coaching, procesmanagement & projectbeheersing

De flip-over workshop is een echte aanrader! Compact, motiverend en inspirerend. En als je denkt 'dat kan ik nooit!' dan lukt het toch! Veel oefeningen en handige tips. Na afloop krijg je prachtige stiften mee naar huis om na de workshop eindeloos door te blijven oefenen

Marjan, Adviseur

Op 7 juli heb ik een flipover workshop gevolgd bij Birgit Smit. De workshop werd gehouden in Dq Comice in Harmelen. Een prachtige rustige lokatie in Harmelen. Gedurende de hele dag heeft Birgit ons meegenomen in het visueel weergeven woorden. Lekker speels en ongedwongen bezig zijn met stiften en een vel papier in een ongedwongen en leuke sfeer. Birgit liet mij inzien dat niet alles perfect hoeft. Een mooie eyeopener voor mij. Birgit weet waar ze het over heeft en mooi dat zij een aantal jaren geleden haar hart heeft gevolgd en nu haar kennis kan overdragen. Het is zeker de moeite waard om deze workshop te volgen om nog duidelijker je boodschap over te brengen. Voor mij smaakt het in ieder geval naar meer en ga dan ook lekker aan de slag om te oefenen met de simpele basistechnieken! Thanx Birgit!

Ben, Trainer & coach