Let op! Birgit Smit | visual storytelling is nu Lumiworks!
Ga naar www.lumiworks.nl

 

Leer de basis van zakelijk tekenen, in 1 dag

Zakelijk tekenen is een perfecte manier om je op een extra manier uit te drukken, naast praten en schrijven. Gebruik het in presentaties, documenten, trainingen, facilitatie, storytelling. Op (groot en klein) papier, digitaal of in video en animatie. De mogelijkheden zijn eindeloos. En het is enorm effectief!

zakelijk leren tekenen birgit smit, training
workshop groep zakelijk leren tekenen, training

Hoe leer je zakelijk tekenen?

Zakelijk tekenen is echt een kwestie van doen. In deze training neem ik je mee in de belangrijkste basisvaardigheden zoals lijnen, vormen, iconen, concepten, typografie, figuren, expressie en kleur. Maar ook luistervaardigheden, organisatie en lay-out komen uitgebreid aan bod. Alles komt samen in je eigen praktijkopdracht waarmee we de dag afsluiten. Je leert van elke lijn die je zet en steekt veel op van hoe de andere deelnemers het aanpakken. Aan het eind van de dag heb je een stevige basis en kun je zelf bepalen op welke manier je het graag wil gaan toepassen. Bijvoorbeeld een roadmap, praatplaat, sketchnotes, whiteboard animatie of een visuele samenvatting.

Incompany training

Teambuilding is belangrijk. Vooral nu mensen weer terugkeren naar kantoor en moeten wennen aan de nieuwe modus. In de incompany training zakelijk tekenen leer je niet alleen een nieuwe nuttige vaardigheid en belangrijke soft-skill, maar leer je elkaar in het proces ook beter kennen. Er ontstaan goede gesprekken aan de hand van de tekeningen en de complimenten vliegen over en weer.

Doel is om in een ontspannen setting samen iets nieuws te ondernemen. Om op een laagdrempelige, analoge manier inhoudelijke zaken eens op een andere, visuele manier te benaderen. Op maat gesneden voor elke groep, van inspiratiesessie tot volle dag.

Info incompany training

Training op aanvraag

Ook als je niet vanuit een bedrijf of organisatie komt, kun je de training zakelijk tekenen volgen. Een groep vrienden, zzp-collega's of zelfs een familie-uitje. Iedereen is welkom. Regel een mooie ruimte, dan kom ik graag bij jullie langs!

Verwacht een ontspannen en inspannende dag tegelijk. We gaan een hoop doen, maar ook niet te moeilijk doen. Lekker met je handen aan het werk! De bedoeling is dat je vertrekt met een goede basis, en een flink stuk zelfvertrouwen in visueel werken. Doe je mee?

Info training op aanvraag
De training zakelijk tekenen is voor iedereen die effectiever visueel wil communiceren.
In 1 dag kun je de basics van zakelijk tekenen onder de knie krijgen.

Iedereen kan het!

Als ik live graphic recording (visueel verslag) doe, komen mensen steevast in de pauze even een praatje maken. “Wat jij doet zou ik nooit kunnen,” hoor ik dan. Ok, graphic recording is dan ook wel een vrij pittige vorm van zakelijk tekenen, maar ik denk dat iedereen blij wordt van zakelijk kunnen tekenen. Eigenlijk zou het een basisvaardigheid moeten zijn op de basisschool zodat mensen tekenen niet ‘ontleren’.  Ik denk dat als meer mensen zouden tekenen, naast praten en schrijven, dat we elkaar beter zouden begrijpen en stukken effectiever kunnen samenwerken.

Waarom een training, cursus of workshop?

Zakelijk tekenen leer je alleen door het echt te doen. Er zijn ondertussen vele (werk)boeken op de markt op het gebied van visuele communicatie. Maar ik weet uit ervaring dat die drempel om toch echt de stift op te pakken, best hoog kan zijn. En als je dan samen in een groep staat, de eerste lijnen trekt, hier en daar een tip speciaal voor jou krijgt en complimenten ontvangt voor een tekening die jij misschien echt niet ‘goed genoeg’ vindt..  Dat geeft een boost.
Werkelijk elke keer sta ik er weer van versteld hoeveel vooruitgang mensen kunnen boeken in 1 dag. Daar doe ik het voor! Ook ontvang je een uitgebreide set aan professionele Neuland markers en accessoires, krijg je een handige hand-out en mag je al je werk mee naar huis nemen. Thuis kun je dus meteen doorpakken.

Doe mee!

Vraag een training aan voor jouw groep, of boek een in-company training. De training wordt afgestemd op jullie behoefte. Dagdeeltrainingen of inspiratiesessies zijn ook mogelijk. Vraag een offerte aan via info@birgitsmit.com.

Nee, je hoeft echt niet te kunnen tekenen om mee te doen! Laat jezelf verrassen en ik neem je er in mee. Deze training is nuttig én leuk voor iedereen die informatie beter wil herinneren, delen of begrijpen.

Denken met je handen is ongelooflijk effectief! Mijn marker kit van Neuland is daar de perfecte startersset voor. Dit is de set die deelnemers van de open training zakelijk tekenen ontvangen.

De inhoud: Outliner (BigOne, 2x No.One wedge nib, No.One round nib, FineOne, RefillOne), 7 x No.One wedge nib (200, 301, 401, 501, 703, 801, 600), Artmarker (101) & Pen pouch XL.

Deze markers zijn navulbaar, op waterbasis, en de nibs zijn vervangbaar.

Neuland markers, de beste stiften voor zakelijk tekenen, outliner, navulbaar

Ervaringen

Birgit heeft voor onze organisatie een workshop 'Plannen en ideeën visualiseren' verzorgd. Dankzij haar creatieve talent en prettige begeleiding was dit een hele geslaagde avond/middag waar veel collega's geïnspireerd raakten. In de daaropvolgende weken zijn de technieken en tools (o.a. een set mooie stiften) die Birgit ons meegaf al veelvuldig door collega's ingezet. Een aanrader!

Jamie, Strategisch adviseur

Het daadwerkelijk toepassen van de lessen uit Birgit’s haar workshop zijn een verademing voor bedrijfsbijeenkomsten. Het gebruik van visueel notuleren tijdens meetings dwingt om beter te prioriteren, beter te luisteren en hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Daarnaast is de workshop een mooie onderbreking van de vaak lange bedrijfsbijeenkomsten: Geen Powerpoint, wel to-the-point

Pieter, Marketing lead

Wij hebben Birgit gevraagd om ons te helpen om onze eigen verbeeldingskracht te ontdekken en dat is meer dan gelukt! Binnen 15 minuten stonden wij (7 adviseurs) allemaal met stiften in onze hand en aan het einde van de workshop was iedereen in staat om een flap-over te kunnen vullen met getekend beeld en hier een toelichting op te geven.

Birgit brengt enthousiasme en een zorgvuldig opgezet programma, waarbij het onmogelijk is om niet enthousiast te raken. Een aanrader voor iedereen die graag geïnspireerd wil worden in nieuwe vaardigheden om je procesrol als adviseur op een andere manier te ontwikkelen.

 

Margret, Locatiemanager

Birgit Smit is gepassioneerd “visualisator”. De workshop Flip-over tekenen die ik bij haar volgde was goed voorbereid en omvatte in één middag de essentie van het maken van een goede flip-over. Achteraf kregen we een compacte ‘hand-out’ mee met daarin de belangrijkste symbolen en tips. Echt een leuke workshop en een must voor een ieder die beter visueel wil communiceren!

Fulco, Project Coaching, procesmanagement & projectbeheersing

In een twee uur durende workshop tot de kern van visualisaties komen en je voldoende handvatten geven om daarmee verder te gaan. Ga er maar aan staan. De workshop is een aanrader voor iedereen (projectteams/beleidsafdelingen/enz.) die meer met beeldtaal wil doen, onder vakkundige, enthousiasmerende leiding van Birgit.

Michelle, Beleidsmedewerker

 

 

De flip-over workshop is een echte aanrader! Compact, motiverend en inspirerend. En als je denkt 'dat kan ik nooit!' dan lukt het toch! Veel oefeningen en handige tips. Na afloop krijg je prachtige stiften mee naar huis om na de workshop eindeloos door te blijven oefenen.

Marjan, Adviseur

Op 7 juli heb ik een flipover workshop gevolgd bij Birgit Smit. De workshop werd gehouden in De Comice in Harmelen. Een prachtige rustige lokatie in Harmelen. Gedurende de hele dag heeft Birgit ons meegenomen in het visueel weergeven woorden. Lekker speels en ongedwongen bezig zijn met stiften en een vel papier in een ongedwongen en leuke sfeer. Birgit liet mij inzien dat niet alles perfect hoeft. Een mooie eyeopener voor mij. Birgit weet waar ze het over heeft en mooi dat zij een aantal jaren geleden haar hart heeft gevolgd en nu haar kennis kan overdragen. Het is zeker de moeite waard om deze workshop te volgen om nog duidelijker je boodschap over te brengen. Voor mij smaakt het in ieder geval naar meer en ga dan ook lekker aan de slag om te oefenen met de simpele basistechnieken! Thanx Birgit!

Ben, Trainer & coach