Let op! Birgit Smit | visual storytelling is nu Lumiworks!
Ga naar www.lumiworks.nl

 

Incompany training zakelijk tekenen

Zakelijk tekenen is een ontzettend handige, maar ook leuke skill. En juist omdat teams nu zo lang op afstand met elkaar gewerkt hebben, is het extra belangrijk om iets samen te doen. De incompany training zakelijk tekenen combineert het leren van een handige skill met het werken aan een gezamenlijk doel.

 

De incompany training zakelijk tekenen is tegelijkertijd een gezellige teambuilding activiteit.

Effectiever communiceren

Zakelijk tekenen en visueel communiceren is echt een vaardigheid van deze tijd. Mensen zijn steeds sneller afgeleid, hebben veel en complexe zaken op hun bord. Je wil het de ontvanger makkelijk maken om te snappen wat jij bedoelt en ervoor te zorgen dat de informatie bijblijft. Met alleen praten en schrijven lukt dat tegenwoordig niet meer. Je moet het laten zien!

In de training zakelijk tekenen gaan we aan de slag met eenvoudige lijnen. We doorlopen de belangrijkste uitgangspunten (zoals lijnen, vormen, iconen, concepten, typografie, figuren, expressie en kleur) op een manier die voor iedereen te doen is. Je hoeft niets van creativiteit in je te hebben. Dit is functioneel tekenen: een extra manier van uitdrukken om visueel te kunnen communiceren.

FAQ

Deze training zakelijk tekenen is nuttig voor iedereen die te maken heeft met informatie begrijpen, onthouden of delen. Je hebt geen specifieke kennis of achtergrond nodig en kan volledig blanco binnenwandelen. Ook als je denkt dat je geen greintje creativiteit bezit.

Het zijn zeker niet alleen trainers en coaches die baat hebben bij zakelijk tekenen. In de afgelopen jaren heb ik alles voorbij zien komen, van beleidsmedewerkers, teamcoaches, communicatiemedewerkers, projectleiders, studenten, adviseurs, tot management, zzp'ers, beleidsmedewerkers, procesondersteuners en onderwijzers.

Iedereen is welkom!

De prijs per persoon is afhankelijk van de grootte van de groep. Hoe groter de groep, hoe lager de per-persoonprijs, aangezien deelnemers in kleine groepen op meer individuele begeleiding kunnen rekenen. Ter indicatie: Een dagtraining in een kleine groep kost 295 Euro per persoon, een dagdeel in een grote groep kost 110 Euro per persoon (ex.btw).

Vraag vrijblijvend een algemene offerte op via info@birgitsmit.com.

Heb je al een datum op het oog, vraag dan een specifieke offerte aan en vermeld datum, duur (dag, dagdeel, inspiratie), (verwacht) aantal deelnemers en locatie.
Een basic kit met Neuland markers is inbegrepen voor elke deelnemer. Upgrade naar meer uitgebreide kit is mogelijk, en ook de kleuren van de markers kunnen aangepast worden (bijvoorbeeld in de huisstijlkleuren van de organisatie).

De training wordt verzorgd door Birgit Smit. Na een carriere in content, communicatie, consultancy en sales, maakte zij in 2012 de switch naar zakelijk tekenen en visual storytelling.

Met haar 10 jaar ervaring in live graphic recording, whiteboard animatie en het maken van praatplaten, roadmaps en vele andere visuele projecten, weet ze werkelijk iedereen te enthousiasmeren en aan het zakelijk tekenen te krijgen!

Je ontdekt stapsgewijs wat de elementen van zakelijk tekenen zijn en hoe je ze kunt toepassen. Je ervaart dat je met simpele lijnen krachtige tekeningen kunt maken.

Ook zal je merken dat je op een andere manier naar informatie gaat kijken. Dat de manier waarop je informatie brengt, impact heeft. Daarnaast besteden we ook aandacht aan luisteren, hoe je informatie ontvangt en gericht kunt filteren.

Door al deze onderdelen te doorlopen en tegelijkertijd toe te passen, doe je in korte tijd heel praktische ervaring op.

Je ontvangt een uitgebreide set van professionele Neuland markers en andere benodigdheden in een light, base of pro kit.

De informatie die gedurende de dag voorbij komt, vind je terug in een compacte hand-out. Alle tekeningen die je maakt, en eventueel overgebleven vellen op je flip-chartblok, mag je allemaal mee naar huis nemen.

Een volledige training zakelijk tekenen duurt 6 uur, van 10 tot 16.30 (met pauze). Kortere trainingen (workshops) zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld een dagdeel (3 uur), of zelfs een inspiratiesessie van 1,5 uur.

Incompany trainingen zakelijk tekenen kunnen overal in Nederland op locatie verzorgd worden, mits de ruimte geschikt is:

  • Voldoende ruimte waarbij deelnemers solo of in duo's aan een flip-over, tafel  of aan de muur kunnen werken terwijl zij voldoende zicht op de trainer hebben.
  • Voldoende flip-over papier aanwezig. Voor een dagdeel: 8 vellen per persoon, voor een dag: 12 vellen per persoon).
  • Groot scherm met HDMI- aansluiting (beeld en geluid)
  • Minimaal 1 flip-over voor demonstratie-doeleinden.
Ik hanteer een minimum van 6 personen en maximum van 25 personen. Incompany is het ook mogelijk om 2 groepen op 1 dag te trainen door 2 sessies aan te bieden(ochtend en middag).

Tijdens de telefonische intake bespreken we jullie achtergrond en verwachtingen. Ik pas de training aan op jullie wensen. Ook is het mogelijk om binnen een bepaald thema of naar een specifiek eindproduct toe te werken, waardoor er ook een teambuilding element ontstaat.
De marker-set die deelnemers ontvangen kan samengesteld worden op basis van het kleurschema van de organisatie.

incompany workshop training zakelijk tekenen birgit smit, delen tekening
incompany workshop training zakelijk tekenen birgit smit, deelnemer tekent icoon
incompany workshop training zakelijk tekenen birgit smit, feedback tekening
incompany workshop training zakelijk tekenen birgit smit, werken in groep

Teambuilding training

Teambuilding is belangrijk. Vooral nu, wanneer mensen na lang thuiswerken, weer naar kantoor terugkeren. Iets samen doen en beleven zorgt voor verbinding.

In de incompany training zakelijk tekenen leer je niet alleen een nieuwe nuttige vaardigheid, maar leer je elkaar in het proces ook beter kennen. Er ontstaan goede gesprekken aan de hand van de oefeningen en tekeningen, de complimenten vliegen over en weer.

We sluiten de dag af met een opdracht die past bij het team, waarin de nieuwe kennis en vaardigheid direct in de praktijk gebracht wordt. Dat kan individueel, in duo’s of in groepen. Bijvoorbeeld een gezamenlijke roadmap, een verbeelding van de kernpunten van de organisatie of een metafoor van de cultuur van de afdeling.

Het doel is samenwerking in een ontspannen setting. Om op een laagdrempelige manier inhoudelijke zaken eens op een andere, visuele manier te benaderen. Op maat gesneden voor elke groep, van inspiratiesessie tot volle dag.

Een leuk én nuttig teamuitje? Neem contact op voor de mogelijkheden via info@birgitsmit.com.

incompany workshop training zakelijk tekenen birgit smit, werken in kleine groep
incompany workshop training zakelijk tekenen birgit smit, werken in duo

Ervaringen

Birgit heeft voor onze organisatie een workshop 'Plannen en ideeën visualiseren' verzorgd. Dankzij haar creatieve talent en prettige begeleiding was dit een hele geslaagde avond/middag waar veel collega's geïnspireerd raakten. In de daaropvolgende weken zijn de technieken en tools (o.a. een set mooie stiften) die Birgit ons meegaf al veelvuldig door collega's ingezet. Een aanrader!

Jamie, Strategisch adviseur

Wij hebben Birgit gevraagd om ons te helpen om onze eigen verbeeldingskracht te ontdekken en dat is meer dan gelukt! Binnen 15 minuten stonden wij (7 adviseurs) allemaal met stiften in onze hand en aan het einde van de workshop was iedereen in staat om een flap-over te kunnen vullen met getekend beeld en hier een toelichting op te geven.

Birgit brengt enthousiasme en een zorgvuldig opgezet programma, waarbij het onmogelijk is om niet enthousiast te raken. Een aanrader voor iedereen die graag geïnspireerd wil worden in nieuwe vaardigheden om je procesrol als adviseur op een andere manier te ontwikkelen.

Margret, Locatiemanager

In een twee uur durende workshop tot de kern van visualisaties komen en je voldoende handvatten geven om daarmee verder te gaan. Ga er maar aan staan. De workshop is een aanrader voor iedereen (projectteams/beleidsafdelingen/enz.) die meer met beeldtaal wil doen, onder vakkundige, enthousiasmerende leiding van Birgit.

Michelle, Beleidsmedewerker